PİONPOS KULLANICI SÖZLEŞMESİ

  1. SÖZLEŞMENİN TARAFLARI

    1. İşbu Kullanıcı Sözleşmesi (“Sözleşme”) bir tarafta; Şirketin Barbaros Mah. Bülten Cad. No: 49 İç Kapı No: 1, Çankaya/Ankara adresinde kayıtlı Pionpos Yazılım Anonim Şirketi (“Pionpos” veya “Şirket”) ile, diğer tarafta pionpos.com adresinde yer alan site (“Site”) üzerinden erişilen bulut tabanlı, Pionpos isimli Restoran Yönetim Sistemi Uygulamasına (“Uygulama”) kullanıcı (“Kullanıcı”) olarak kaydolan kişi arasında aşağıda yer alan şart ve koşullarda akdedilmektedir. Pionpos ve Kullanıcı ayrı ayrı “Taraf”, birlikte ise “Taraflar” olarak belirtileceklerdir.

    2. Kullanıcı, işbu Sözleşmeyi akdetmek için gerekli yasal ehliyete sahip olduğunu; Uygulamaya bir tüzel kişilik adına erişiyor olması halinde, ilgili tüzel kişiliği temsil ve ilzama tam yetkili olduğunu beyan ve taahhüt eder.

    3. İşbu Sözleşme’nin Taraflar arasında elektronik ortamda onaylama yapılmak suretiyle veya fiziken akdedilmesi mümkündür. Sözleşme’nin elektronik ortamda onaylama yönetimiyle akdedilmesi halinde İşbu Sözleşme’yi akdeden Kullanıcı ve Kullanıcı adına akdeden kişi veya kişiler aşağıdaki hususları taahhüt etmektedir:

      • İşbu Sözleşme’yi tek başına akdetmeye yetkili olduğunu, tüzel kişilik söz konusu olduğunda işlemi yapmak için tüzel kişilikten yetki almış olduğunu, bu bakımdan tüzel kişilik adına işlem yaptığını beyan, kabul ve taahhüt eder.

      • İşbu Sözleşme’yi akdeden kişi tüzel kişinin edimleri bakımından Türk Borçlar Kanunu’nun 128. maddesi uyarınca tüzel kişiliğin İşbu Sözleşme’deki edimlerinin garantörü olduğunu beyan, kabul ve taahhüt eder.

  2. SÖZLEŞMENİN KONUSU VE AMACI

    1. İşbu Sözleşme, Kullanıcı’nın Uygulama’dan faydalanılmasına ve Kullanıcı tarafından Uygulamaya yüklenen her türlü veriye (“İçerik”) ilişkin usul ve şartlar ile ilgili Tarafların hak ve yükümlülüklerinin belirlenmesi amacıyla akdedilmektedir.
  3. SÖZLEŞMENİN SÜRESİ

    1. İşbu Sözleşme, Sözleşme’nin Kullanıcı tarafından elektronik ortamda kabulü ile yürürlüğe girecek ve taraflardan herhangi biri tarafından aşağıda belirtilen şekilde feshedilmediği sürece yürürlükte kalacaktır.
  4. ÜCRETLER VE ÖDEME

    1. Kullanıcı Uygulama’yı, dönem dönem gerçekleştirilecek fiyat güncellemelerini de kapsayacak şekilde, Pionpos tarafından Site’de yayınlanan ücretleri tam ve eksiksiz olarak ödemesi karşılığında kullanabilir. Uygulamaya ilişkin ücretler, ödeme koşulları, ücretlerin yürürlük tarihleri Şirket tarafından Sitenin ilgili bölümünde ilan edilecektir.

    2. Şirket, üyelik ücretlerinde değişen koşullara bağlı olarak, dilediği zaman artış yapma hakkını saklı tutar. Bununla birlikte Kullanıcının üyelik süresi boyunca üyelik paketine ilişkin ücret ve ödeme koşullarında Şirket tarafından yapılacak değişiklikler, Kullanıcının üyelik döneminin sona ermesine dek uygulanmayacak, yeni ücretler ve ödeme koşulları yeni üyelik döneminin başlamasıyla geçerli olacaktır. Kullanıcı, bu Sözleşme’de belirtilen hüküm ve koşulları kabul ederek, ücretler ve ödeme koşulları ile ilgili değişiklikleri de kabul etmiştir.

    3. Kullanıcı, kendi isteğine bağlı olarak üyelik paketini yükseltebilecek veya düşürebilecektir. Buna ilişkin talepler, Şirket tarafından aksi öngörülmedikçe, ilgili üyelik döneminin sonunda gerçekleştirilecektir.

    4. Üyelik dönemi boyunca Sözleşmenin feshi de dahil olmak üzere üyeliğin herhangi bir nedenle sona ermesi halinde yıllık veya aylık üyelik fark etmeksizin, Kullanıcıya para iadesi yapılmaz.

  5. UYGULAMA’NIN KULLANIM KOŞULLARI

    1. Taraflar; Pionpos’un, bir banka, kredi veya finans kurumu, ödeme kuruluşu olmadığını, Pionpos’un 213 sayılı Vergi Usul Kanunu mevzuatı uyarınca “İşletici Kuruluş” veya “Özel Entegratör” sıfatlarını taşımadığını, Pionpos tarafından sunulan hizmetin bankacılık hizmeti olmadığını, Pionpos’un Kullanıcı ile müşterileri arasındaki ödeme işlemlerine 6493 sayılı Kanun mevzuatı kapsamında aracılık etmediğini, Pionpos’un sadece Uygulama’yı ve Uygulama ile sunulan hizmetleri sunmakla mükellef olduğunu, işbu Sözleşme’nin Uygulama’nın kullanılmasına ilişkin olarak akdedilmiş bir lisans sözleşmesi olduğunu kabul etmektedir.

    2. Kullanıcı, Pionpos tarafından kendisine ait ticari işletmelere kurulan Uygulama’nın, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu ve ilgili alt mevzuata uygun şekilde teslim edildiğini, Kullanıcı’ya ait cihazlar ve Uygulama arasında entegrasyon problemi gibi herhangi bir problem olduğunda Pionpos’u derhal e-posta yoluyla bilgilendirmeyi ve anılan probleminin giderilmesini sağlamayı kabul, beyan ve taahhüt eder.

    3. Kullanıcı, Uygulama’dan faydalanmak için Şirket tarafından talep edilen bilgileri tam, doğru ve güncel bir şekilde sağlamakla yükümlüdür. Kullanıcı tarafından hesap oluşturma sırasında verilen bilgilerde herhangi bir değişiklik olması halinde, bu bilgiler Uygulama üzerinden derhal güncellenecek ve ayrıca Kullanıcı tarafından derhal e-posta yoluyla Şirket’e bildirilecektir. Bilgilerin güncellenmemesi dolayısıyla ortaya çıkacak olan uygunsuzluklardan Şirket hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    4. Hesap oluşturulurken Şirketin talep ettiği bilgilerin, Kullanıcı tarafından eksik ve/veya gerçeğe aykırı olarak verilmesi, bilgilerde meydana gelen değişikliklerin Şirkete işbu Sözleşmede belirlenen şekilde bildirilmemesi halinde, Kullanıcı hesabı Şirket tarafından geçici veya kalıcı olarak erişime kapatılabilecektir. Böyle bir durumda Kullanıcı herhangi bir isim altında zarar iddia edemez ve tazmin talebinde bulunamaz.

    5. Kullanıcı, tek bir Kullanıcı hesabı tesis etme hakkına sahiptir. Şirket’in, Kullanıcı hesabını askıya alması veya işbu Sözleşmeyi feshetmesi halinde Kullanıcı tarafından aynı veya başka bilgiler kullanılarak ikinci bir hesap açılamaz. Böyle bir durumun tespit edilmesi halinde Şirket, oluşturulan ikinci hesabı derhal askıya almak ve Kullanıcının ödediği ücreti iade etmeme hakkına sahiptir. Böyle bir durumda Kullanıcı, herhangi bir isim altında zarar iddia edemez ve tazmin talebinde bulunamaz.

    6. Kullanıcı tarafından, Uygulama’ya erişirken kullanılacak olan e-posta ve şifre bilgilerinin gizliliği ve güvenliğinin sağlanması Kullanıcı’nın sorumluluğundadır. Kullanıcı’nın e-posta ve şifre bilgilerine ilişkin gizlilik ve güvenliği sağlayamaması nedeniyle, Uygulama’da yer alan Kullanıcı’ya ait İçeriklerin silinmesi, kaybolması, üçüncü şahıslar tarafından ele geçirilmesi dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere her türlü zarar ve ziyana ilişkin tüm sorumluluk Kullanıcı’ya aittir.

    7. Kullanıcı Site ve Uygulama içerisindeki bilgileri yedeklemek kopyalarını almakla mükelleftir. Yaşanabilecek veri kayıplarında Şirket’in herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

    8. Şirket’in herhangi bir gerekçe göstermeksizin, Kullanıcı hesabının açılmasını reddetme hakkı saklıdır.

    9. Şirket herhangi bir zamanda Uygulama’nın çalışmasını geçici bir süre askıya alabilir veya tamamen durdurabilir. Şirket söz konusu duruma ilişkin olarak, Kullanıcı’yı bilgilendirir.

  6. TARAFLARIN HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ

    1. Kullanıcının, Uygulamayı kullanırken işbu Sözleşme ile belirlenen sorumluluk ve yükümlülüklerini yerine getirmemesi, bir faaliyeti ve/veya davranışı sonucu ya da bunlar gibi herhangi bir nedenle Şirket’in üçüncü şahıslara karşı herhangi bir sorumluluk altına girmesi durumunda Kullanıcı, bu nedenle Şirket’in uğrayacağı, masraflar, faizler, avukatlık ve mahkeme ücretleri, vs. dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere her türlü zararı Şirket’in ilk talebinde nakden ve defaten ödemeyi kabul ve taahhüt eder.

    2. Uygulama üzerinde, Kullanıcı hesabı kullanılarak gerçekleştirilen her türlü faaliyetin Kullanıcı tarafından gerçekleştirildiği kabul edilir ve bu faaliyetlerden doğan her türlü hukuki ve cezai sorumluluk Kullanıcı’ya aittir.

    3. Kullanıcı, dilediği zamanda, üçüncü kişilerin Uygulama’yı kullanması için, kendi hesabına bağlı olarak “Yetkilendirilmiş Kullanıcı” tanımlama, tanımladığı Yetkilendirilmiş Kullanıcıların yetkilerini belirleme, dilediği zamanda hiçbir sebep göstermeksizin bu yetkileri değiştirme veya kaldırma, tanımlamış olduğu Yetkilendirilmiş Kullanıcıyı silerek Uygulamaya erişimini engelleme hakkına sahiptir. Yetkilendirilmiş Kullanıcı tarafından yapılan her türlü faaliyetin, Kullanıcı tarafından gerçekleştirildiği kabul edilir ve bu faaliyetlerden doğan her türlü hukuki ve cezai sorumluluk Kullanıcı’ya aittir. Kullanıcı, Yetkilendirilmiş Kullanıcı tarafından yapılan faaliyetler nedeniyle herhangi bir isim altında zarar iddia edemez ve tazmin talebinde bulunamaz.

    4. Kullanıcı tarafından, Site ve Uygulama içinde üçüncü şahıslara veya Kullanıcı’ya bağlı olarak faaliyet gösteren çalışanlara verilecek yetkiler, hangi çalışanlara söz konusu yetkilerin verileceği ve Uygulama’ya giriş sırasında kullanılan e-posta ve şifrenin yetkisiz üçüncü kişilere karşı gizliliğinin ve güvenliğinin sağlanmasına ilişkin hususlar Kullanıcı sorumluluğundadır. Kullanıcı adına oluşturulan e-posta ve şifre kullanılarak Uygulamada gerçekleştirilen tüm eylem ve işlemlerin Kullanıcı tarafından gerçekleştirildiği varsayılır. Kullanıcı ile yetkilendirilmiş şahıslar arasında doğabilecek itilaflardan Şirket sorumlu tutulamaz.

    5. Şirket, Kullanıcı tarafından kendisi ile paylaşılan tüm verileri Site’de yayınlanan “Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni” kapsamında işleme hakkına sahiptir. Kullanıcı, Şirket ile paylaştığı verilerin, ayrıca bir veri tabanı üzerinde işlenmesini ve bu verilerin anonim hale getirilerek, Site’ye ve Uygulama’ya ilişkin performans değerlendirmeleri, reklam, tanıtım, promosyon, satış ve pazarlama faaliyetleri, yıllık raporlar için kullanılmasını kabul etmektedir.

    6. Uygulamanın kullanımı sırasında, sorun yaşanması halinde Kullanıcı, Şirket ile iletişime geçmeden önce sorunu çözmek ve sorunun teknik bir sebepten kaynaklanıp kaynaklanmadığını tespit etmek için makul çabayı sarf edecektir. Kullanıcının teknik destek ihtiyacının devam etmesi halinde gerekli destek Site, Uygulama yahut diğer uygun kanallardan sağlanacaktır.

    7. Kullanıcı, Uygulama’yı yalnızca özgülendiği amaç doğrultusunda, işbu Sözleşme hükümleri ile yürürlükte bulunan mevzuata uygun olarak kullanacağını, Uygulama’ya herhangi bir şekilde hukuka aykırı İçerik yüklemeyeceğini, Uygulama’yı kullanırken üçüncü kişilerin haklarını ihlal etmeyeceğini kabul, beyan ve taahhüt eder. Şirket, Kullanıcı’nın bu yükümlülüğünü yerine getirip getirmediğinden emin olmak için her zaman Kullanıcı’nın Uygulama’yı nasıl ve ne şekilde kullandığını izleme hakkına sahiptir.

    8. Kullanıcı, Kullanıcı hesabını ve işbu Sözleşme ile Uygulama’nın kullanımından doğan hak ve yükümlülüklerini herhangi bir şekilde üçüncü bir kişiye devir veya temlik edemez.

    9. Şirket, ileride doğacak teknik zaruretler ve mevzuata uyum amacıyla işbu Sözleşme’nin uygulamasında değişiklikler yapabileceği gibi mevcut maddelerini değiştirebilir veya yeni maddeler ilave edebilir. Bu halde Kullanıcı’nın hizmetlerden yararlanabilmesi için Site’de ve Uygulama’da duyurulacak sözleşme değişiklikleri ilgili alanı okuması ve değişiklik yapılmış metni kabul ettiğini beyan etmesi gerekir. Bu onayın verilmemesi halinde Kullanıcı’nın üyeliği Şirket tarafından iptal edilebilecek veya onay verilene kadar askıya alınabilecektir. Uygulama’nın bu halde kullanılmaya devam edilmesi halinde, güncellenmiş Sözleşme’nin Kullanıcı tarafından onaylandığı varsayılır.

  7. SORUMLULUĞUN SINIRLANMASI

    1. Şirket, Uygulama üzerinden sunduğu tüm hizmet ve servislerin her zaman ve en iyi şekilde erişilebilir ve kullanılabilir olmasını hedeflemekte ancak bu konuda Kullanıcı’ya herhangi bir taahhüt ve garanti vermemektedir.

    2. Şirket, Uygulama’nın kesintisiz ve hatasız olduğunu taahhüt etmemektedir. Kullanıcı, Uygulama’ya erişim sağlanamadığı veya Uygulama’nın hatalı olduğu gerekçesi ile kazanç kaybı, veri kaybı, ticaretin kesintiye uğraması dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere herhangi bir isim altında zarar iddia edemez ve tazmin talebinde bulunamaz.

    3. Şirket, Uygulama ve Uygulama’ya dahil yazılım, hizmet ve servisleri, Kullanıcı’ya tüm hataları ile birlikte “olduğu gibi” ve “mevcut olduğu şekilde” sunmaktadır. Uygulama ve Uygulama’ya dahil yazılımın, Kullanıcı tarafından Uygulama’ya yüklenen İçerik dahil tüm verilerin doğruluğu, tamlığı ve güvenilirliği ile ilgili olarak Şirket’in, herhangi bir sorumluluk ya da taahhüdü bulunmamaktadır.

    4. Şirket, veri kaybını önlemek için her türlü teknik, idari ve yasal tedbiri almakla birlikte, veri kaybı olmayacağına ilişkin garanti vermemektedir. Uygulamada mevcut Kullanıcıya ait İçeriklerin ve sair verilerin silinme/kaybolma ihtimalinin her zaman mümkün olduğu, nasıl olduğuna bakılmaksızın herhangi bir İçerik ve sair veri kaybından Şirketin sorumlu tutulamayacağı Kullanıcının kabulündedir. Kullanıcı olası bir İçerik ve sair veri kaybına ilişkin yedeklemek de dahil olmak üzere gerekli gördüğü önlemleri almakla yükümlüdür.

    5. Uygulamaya erişim ve Uygulama üzerinden sunulan hizmet ve servislerin kalitesi, Kullanıcı tarafından kullanılan internet servis sağlayıcısının sunduğu hizmet kalitesi ile doğrudan ilişkili olup internet servis sağlayıcısının sunduğu hizmet kalitesinden kaynaklanan sorunlardan Şirket’in sorumlu tutulamayacağı Kullanıcı tarafından kabul, beyan ve taahhüt edilmektedir.

    6. Kullanıcı, Uygulamada mevcut verilerin, Şirket’in 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ilgili mevzuattan doğan yükümlülüklerinin bir gereği olarak her zaman silinebileceğini kabul etmektedir. Kullanıcı, bu kapsamda silinmiş verilerine ilişkin olarak herhangi bir isim altında zarar iddia edemez ve tazmin talebinde bulunamaz.

    7. Kullanıcı’nın Site ve Uygulama’yı kullanımı dolayısıyla ortaya çıkan finansal yükümlülüklerin yerine getirilmesi, vergi beyannamesinin verilmesi, vergi borcunun ödenmesi ile vergi mevzuatından doğan sair yükümlülüklerin yerine getirilmesi dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere mevzuata uygunluğun sağlanmasına ilişkin olarak her türlü hukuki ve cezai sorumluluk Kullanıcıya aittir. Kullanıcı, yasal yükümlülüklerini zamanında ve eksiksiz olarak yerine getirmemesi sebebiyle Şirkete karşı herhangi bir isim altında zarar iddia edemez ve tazmin talebinde bulunamaz.

    8. Kullanıcı, kendisi tarafından Yetkilendirilmiş Kullanıcılar ile birlikte bilgisayar ve ağ sistemlerinin güvenlik ve bütünlüğünü tehlikeye düşürecek faaliyetlerde bulunmayacağını, Uygulama’yı, Uygulama’nın sunulduğu diğer sistemlerin işlerliğine yahut Uygulama’dan faydalanan diğer Kullanıcıların bunlardan faydalanmasına engel olacak veya bunlara zarar verecek şekilde veya hatalı kullanmamayı, Uygulama’nın barındırıldığı bilgisayar sistemlerine veya Uygulama’ya kendisine tanınan erişim kapsamı dışında yetkisiz erişim sağlamayacağını, Uygulama’ya Şirket’in ve üçüncü kişilerin bilgisayar sistemlerine, cihazlarına ve yazılımlarına zarar verecek dosyalar veya Kullanıcı’nın kullanma hakkı olmayan telif hakkıyla korunan veya ticari sır niteliğinde olan İçerikler dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere hukuka aykırı İçerikler ve diğer materyaller yüklemeyeceğini kabul, beyan ve taahhüt eder.

    9. Şirketin işbu Sözleşme hüküm ve şartlarından herhangi birinin yerine getirilmesini talep etmekten imtina etmesi söz konusu hüküm ve şartın bundan böyle ortaya çıkacak ihlallerde uygulanmasından feragat ettiği anlamına gelmez. Yine Şirket tarafından işbu Sözleşme hükümlerinden doğan hakların bir kısmının veya tamamının herhangi bir zamanda kullanılmaması, bunlardan feragat ettiği sonucunu doğurmaz veya bunlardan feragat ettiği şeklinde yorumlanamaz.

    10. Herhangi bir sebeple, işbu Sözleşme’nin uygulanması ile doğrudan ya da dolaylı olarak ilgili konular sebebiyle Pionpos’un tazminat, cezai şart gibi herhangi bir nam altında Kullanıcı’ya ödeme yapmasının gerekmesi halinde; söz konusu ödeme tutarı, vergi, faiz gibi her türlü giderler dahil hiçbir şekilde Kullanıcı’dan Uygulama’nın kullanılabilmesi için tahsil edilen yıllık tutarın yarısını aşamaz.

  8. FİKRİ MÜLKİYET HAKLARI

    1. Şirket, Site ve Uygulama üzerindeki 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere her türlü maddi ve manevi hak, mülkiyet ve menfaatin tek sahibidir. İşbu Sözleşme kapsamında Şirket tarafından Kullanıcıya yalnızca Site ve Uygulamayı kullanmak üzere, kişiye özel, dünya çapında, telifsiz, devredilemez ve münhasır olmayan bir kullanım lisansı verilmektedir. Sözleşmede yer alan hiçbir hüküm Site ve Uygulamaya ilişkin herhangi bir hak veya menfaatin Kullanıcı’ya devredildiği şeklinde yorumlanamaz. Bu anlamda Kullanıcı, Pionpos’un;

      • Uygulama üzerinde yer, süre ve muhteva ile sınırlı olmaksızın FSEK’in 21. maddesinde düzenlenen işleme, FSEK’in 22. maddesinde düzenlenen çoğaltma, FSEK’in 23. maddesinde düzenlenen yayma, FSEK’in 24. maddesinde düzenlenen temsil, FSEK’in 25. maddesinde düzenlenen umuma iletim hakkına münhasıran sahip olduğunu,

      • Uygulama üzerinde ayrı ayrı her bir unsuru üzerinde mali haklara sahip olduğunu,

kabul, beyan ve taahhüt eder.

  1. Kullanıcı, hiçbir şekilde ve nedenle Site’yi veya Uygulama’yı kopyalama, değiştirme, çoğaltma, ters mühendisliğe tabi tutma, geri derleme ve sair şekillerde yazılımın kaynak koduna ulaşmayacağını, Uygulamadan işleme eser oluşturmayacağını kabul, beyan ve taahhüt eder.

    1. Kullanıcı tarafından Uygulama’ya yüklenen İçerik tümüyle Kullanıcı’nın mülkiyetindedir ve işbu İçerikten doğrudan ve yalnızca Kullanıcı sorumludur. Şirket, işbu Sözleşme kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirme, Uygulama’nın erişim ve kullanıma açık olmasını sağlama; Site’de yayınlanan “Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni” kapsamında veri işleme faaliyetlerinde bulunma amaçları ile sınırlı olmak üzere, Kullanıcı tarafından Uygulama’ya yüklenen veya doğrudan kendisi ile paylaşılan İçerik dahil tüm veriler üzerinde saklama, kopyalama, iletme ve yedeğini alma faaliyetlerini içerir geniş bir kullanım hakkına sahiptir.

    2. Uygulama’ya yüklenen Kullanıcı’ya ait İçerik nedeniyle, üçüncü kişiler tarafından yöneltilen fikri mülkiyet hakkı ihlali, kişisel verilere ilişkin ihlalleri dahil her türlü hak ihlali iddiası neticesinde, Şirket’in herhangi bir sorumluluk altına girmesi halinde Kullanıcı, bu nedenle Şirket’in uğrayacağı, masraflar, faizler, avukatlık ve mahkeme ücretleri, vs. dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere her türlü zararı Şirketin ilk talebinde nakden ve defaten ödemeyi kabul ve taahhüt eder.

    3. Uygulama ve Uygulamanın özgülendiği hizmet ile ilgili olarak Kullanıcı tarafından talep edilen ek özelliklerin geliştirilmesi Ar-Ge faaliyeti olup bu geliştirmelerden doğan tüm know-how, fikri mülkiyet ve mali haklar da dahil olmak üzere tüm hak ve menfaatler Şirkete aittir.

  2. SÖZLEŞMENİN FESHİ

    1. "Gizli Bilgi", işbu Sözleşmenin kabulünden sonra, yazılı, sözlü ve sair şekilde Şirkete temin edilmiş olan Kullanıcıya ait her türlü mali, operasyonel, idari, hukuki, teknik ve sair her türlü bilgi ve belgeleri ifade etmektedir. Şirket, Kullanıcıya ait Gizli Bilgileri kati gizlilik içinde tutmayı, işbu Sözleşme kapsamındaki yükümlülüklerinin ifası için söz konusu Gizli Bilgiyi bilmesi gereken çalışanları dışında hiçbir üçüncü şahsa tamamen veya kısmen ifşa etmeyeceğini kabul ve taahhüt eder. Bu yükümlülük bu Sözleşmenin herhangi bir sebeple sona ermesinden sonra da devam eder.

    2. Aşağıda sayılanlar Gizli Bilgi olarak kabul edilmeyecektir:

      • Şirkete bildirildiği sırada kamunun bilgisi dahilinde olan veya bildirildikten sonra kamuya açıklanan bilgiler; veya

      • söz konusu bildirimden sonra Şirketin veya çalışanlarının bir kusuru olmaksızın genel olarak kamuya açıklanmış veya kamuya mal olmuş bilgiler; veya

      • bildirilmesinden önce kanunen Şirketin veya çalışanlarının sahip olduğu ve Kullanıcıdan direkt veya dolaylı olarak elde edilmeyen bilgiler; veya

      • Yürürlükte olan kanuni düzenlemeler veya verilmiş olan bir mahkeme kararı, idari emir gereğince açıklanması gereken bilgiler.

      Şu kadar ki, bu durumda Şirket, ilgili mevzuat uyarınca izin verilmesi halinde, Kullanıcıyı söz konusu mahkeme kararı veya idari emirden mümkün olan en erken tarihte haberdar edecek ve Gizli Bilginin ancak söz konusu mahkeme kararı veya idari emir gereğince açıklanması gereken kadarını açıklayacaktır.

  3. MÜCBİR SEBEP

    1. İşbu Sözleşmenin kabul edildiği var olmayan, öngörülemeyen ve Şirketin kontrolü dışında gelişen, geçici veya kalıcı olayların ortaya çıkması ile Şirketin Sözleşme kapsamında yükümlülüklerini kısmen veya tamamen yerine getirmesini ya da bunların zamanında yerine getirilmesini imkânsızlaştıran haller Mücbir Sebep olarak kabul edilecektir. Mücbir sebepler;

      • Yasal otoritelerce alınan kararlar veya yapılan düzenlemeler gereği internet bağlantısı gerektiren uygulamalara erişimin engellenmesi, kısıtlanması veya kesilmesi,
      • Şirket tarafından Uygulamaya ilişkin yazılım içerisinde kullanılan üçüncü parti yazılım bileşenleri hizmetlerinin işbu bileşenlerin sahipleri tarafından durdurulması ya da ülke sınırları içerisinde kullanımının engellenmesi, kısıtlanması veya tümüyle yasaklanması gibi hallerdir.
    2. Mücbir sebeplerin ortaya çıkması halinde Şirket Mücbir Sebebe ilişkin olarak Kullanıcı tarafından bildirilen e-posta adresine en geç 15 (onbeş) gün içerisinde yazılı bildirimde bulunacaktır. Şirketin yazılım bildirimde bulunmasından itibaren Mücbir Sebebin 3 (üç) ay boyunca devam etmesi halinde, Sözleşme kendiliğinden feshedilmiş kabul edilecektir. Ne var ki Taraflar yazılı olarak mutabık kalmaları durumunda Sözleşmenin yürürlükte kalmasını kararlaştırabileceklerdir. Mücbir Sebeplerin varlığı halinde Şirketin Mücbir Sebebin başladığı güne kadar olan alacaklarını talep hakkı saklıdır.

    3. Kullanıcı, Mücbir Sebepler nedeniyle Şirketin Sözleşme kapsamında yükümlülüklerini kısmen veya tamamen yerine getirmemesi ya da bunları zamanında yerine getirememesi halinde, herhangi bir isim altında zarar iddia edemez ve tazmin talebinde bulunamaz.

    4. İşbu Sözleşmenin 10.2. maddesi uyarınca Sözleşmenin kendiliğinden feshedilmiş kabul edilmesi halinde, yıllık veya aylık üyelik fark etmeksizin, Kullanıcıya para iadesi yapılmaz.

  4. UYUŞMAZLIKLARIN ÇÖZÜMÜ

    1. İşbu Sözleşmeden kaynaklı uyuşmazlıklarda Türk Hukuku uygulanacak olup Ankara Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkili olacaktır.
  5. TEBLİGAT

    1. 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun emredici hükümleri saklı kalmak kaydıyla, Kullanıcı tarafından Şirkete yapılacak her türlü bildirim, Şirketin Barbaros Mah. Bülten Cad. No: 49 İç Kapı No: 1, Çankaya/Ankara adresine veya info@pionpos.com e-posta adresine yapılacaktır. Kullanıcı bu adreslere yapacağı yazılı bildirim dışındaki her türlü bildirimin hükümsüz olduğunu kabul ve beyan eder.

    2. Şirket tarafından Kullanıcıya yapılacak her türlü bildirim Kullanıcının hesabını oluştururken bildirdiği e-posta adresine veya kanuni tebligat adresine yazılı olarak yapılacaktır. Kullanıcı, bildirdiği e-posta adresinin ve kanuni tebligat adresinin güncel olmasından sorumlu olup bu adreslerde bir değişiklik meydana geldiğinde en geç 3(üç) iş günü içerisinde info@pionpos.com e-posta adresine bu değişikliği bildirmek ve yine Uygulamada mevcut Kullanıcı bilgileri içeriğini güncellemek ile yükümlüdür. Kullanıcının e-posta adresinde veya kanuni tebligat adresinde meydana gelen değişikliği Şirkete bildirmemesi halinde bu adreslere yapılan bildirimler usulüne uygun yapılmış kabul edilecektir.

  6. DELİL SÖZLEŞMESİ

    1. Taraflar, Sözleşme’nin uygulamasında doğabilecek uyuşmazlıkların halinde; Pionpos’un yasal defter ve kayıtlarının, bilgisayar kayıtlarının, bilgisayar çıktılarının ve sair sözleşme ve/veya sözleşmeler ile ilgili diğer kayıt ve belgeler ile bilgisayar kayıtlarının geçerli, bağlayıcı, kesin ve münhasır delil olacağını ve bu maddenin 6100 sayılı Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu’nun (“HMK”) 193. maddesi uyarınca yazılı kesin “delil sözleşmesi” mahiyetinde olduğunu kabul ve beyan eder.
  7. YÜRÜRLÜK VE GÜNCELLENEBİLİRLİK

    1. İşbu Sözleşmenin herhangi bir hükmünün veya Sözleşmede yer alan herhangi bir ifadenin geçersizliği, yasaya aykırılığı ve uygulanamazlığı geri kalan hükümlerin geçerliliğini ve yürürlüğünü etkilemez.

    2. Şirket, dilediği zamanda herhangi bir ön bildirimde bulunmaksızın işbu Sözleşmede değişiklik yapma hakkına sahiptir. Şirket tarafından bu hak kullanılarak Sözleşmede değişiklik yapılması halinde bu değişiklikler, Kullanıcı tarafından Site veya Uygulamanın bir sonraki kullanımında yürürlüğe girecektir.